L’advocat de Forn: “El govern de la Generalitat no va realitzar cap declaració d’independència”

Xavier Melero esgrimeix que l'executiu de Puigdemont va acatar el 155 immediatament i admet que l'exconseller va desobeir el TC
Xavier Melero
Xavier Melero

Xavier Melero, l'advocat defensor de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, ha manifestat durant l'exposició del seu informe final, aquest dimarts al Tribunal Suprem, que el govern de la Generalitat que encapçalava Carles Puigdemont "no va realitzar cap declaració d'independència, això es dedueix de la prova documental obrant".

Així mateix, ha dit que l'executiu català va acatar immediatament el 155 (la seva destitució mitjançant aquest l'article de la Constitució) però va incomplir el que es preveia a les lleis de desconnexió aprovades al Parlament de Catalunya i suspeses pel Tribunal Constitucional, tot afegint que el govern va renunciar "voluntàriament" a executar "mecanismes" previstos a favor de la independència. També ha reiterat que sap que "a algú li pot molestar aquesta versió dels fets", després d'afirmar que "diguin el que diguin alguns el govern no va declarar la independència".

Pel que fa a la suposada actuació concertada dels Mossos d'Esquadra amb el govern català, Melero ha considerat "paradigmàtic" de la manca de concert el testimoni de l'aleshores màxim responsable policial del cos, Josep Lluís Trapero, el qual va acabar declarant que havia preparat el pla per, si rebien el requeriment de la Justícia, detenir Puigdemont i els consellers del seu govern.

Del seu defensat, això sí, ha reconegut que "només va rebre una notificació del Tribunal Constitucional" i que "va desobeir".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides