L’advocat de Junqueras denuncia una persecució ideològica

Reprodueix vídeo

Andreu van den Eynde, l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha acusat la Fiscalia d'ometre drets fonamentals i l'Advocacia de l'Estat, de voler castigar la mobilització ciutadana en un al·legat final on ha tornat a denunciar que el que es jutja al Tribunal Suprem és "una causa general" contra el procés i que es practica la "persecució d'una ideologia".

El lletrat ha volgut desacreditar el document Enfocats, que ha etiquetat de "pamflet", "compendi de llocs comuns", "sense fulls segellats" i "sense firmar". "Enfocats no és res, és fum", ha dit sobre el document que els investigadors del cas van assenyalar com un full de ruta del procés.

Sobre les estructures d'Estat, que el govern de Carles Puigdemont es va comprometre a enllestir, i que tenien com a encarregat directe el vicepresident Junqueras, l'advocat ha plantejat: "S'ha vist alguna cosa d'estructures d'estat en aquesta sala?".

Van den Eynde, que atribueix un "investigació política" al tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena, ha esgrimit que "els agents que han declarat en aquest tribunal han afirmat que no sabien el que estaven investigant. Ni el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya no va saber explicar-ho". També ha acusat agents de la guàrdia civil de mentir i exagerar.

Així mateix, ha criticat que la Fiscalia és "l'única que defensa la DUI com una eina capaç d'haver derogat la Constitució". A Junqueras l'ha presentat com un "el símbol dels valors cristians vinculats al pacifisme", i de Romeva ha esgrimit "un currículum de la conflictologia de la pau" i una adhesió a l'objecció de consciència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.