La Fiscalia investiga un sobrecost en la compra d’armes per als Mossos

Una denúncia anònima a l'Oficina Antifrau va fer saltar les alarmes
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

La Fiscalia investiga un presumpte sobrecost d'una compra d'armes per part de la Generalitat de Catalunya per als Mossos d'Esquadra que va ser anunciada, després de l'autorització del Govern, en el Butlletí Oficial de l'Estat del passat 21 de gener, segons publica l'ABC.

Es tracta d'un lot de fusells d'assalt, fusells de precisió i pistoles que en el seu nombre d'unitats va ser descrita «com lògica» perquè el Govern procedís a l'autorització. La destinació ha de ser reforçar les capacitats del cos policial autonòmic en nom de la seguretat i la lluita antiyihadista al territori català.

No obstant això, els preus van cridar l'atenció. Una denúncia anònima a l'Oficina Antifrau de la Generalitat va fer saltar les alarmes. Finalment, aquesta denúncia va superar els filtres de veracitat i es va passar al ministeri fiscal que investiga els fets des de febrer.

La compra constava de set lots amb fusells d'assalt, fusells de precisió i pistoles, però les sospites fraudulentes recauen sobre tres lots. El número dos: 10 fusells d'assalt; el lot quatre: dos fusells de precisió; i el lot sis: 56 pistoles 9x19mm. Totes les armes, sumades als seus complements, van ser comprades a un preu molt superior del que es cobra usualment en el mercat lliure.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides