Quin és el dubte i el plat fort de la UPEC d’aquest any?

Cartell de la UPEC 2019
Cartell de la UPEC 2019

El dubte és quins seran els representants que enviaran l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona a la inauguració. En la documentació que s'ha repartit als mitjans de comunicació no hi figuraven els noms d’aquests representants, pendents com estan el consistori barceloní i la Diputació de Barcelona de l'elecció dels seus màxims responsables. Quan se celebrin les sessions d’aquesta universitat progressista se sabrà ja qui és l’alcalde o alcaldessa de Barcelona però la presidència de la Diputació encara estarà per decidir. La Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) es celebrarà, aquest any, entre els dies 3 i 5 de juliol a la sala d’actes de la seu central de Comissions Obreres a la Via Laietana de Barcelona.

El plat fort és l’homenatge a l’historiador Josep Fontana programat pel vespre del 3 de juliol. L’acte serà conduït per Xavier Domènech, també historiador, professor de la UAB i ex-líder de Catalunya en Comú i Podem Catalunya, i la directora d’Editorial Crítica, Carmen Esteban. En el seu decurs s’emetran testimonis enregistrats de Borja de Riquer, Gonzalo Pontón, Mercè Renom, Gemma Tribó, Jaume Claret, Juan Andrade, Anna Sallés, Quim Sempere i Jordi Serrano. Fontana, que va morir el 28 d’agost de l’any passat, havia presentat en l’edició de la UPEC de 2015 el seu llibre “La formació d’una identitat”.

La UPEC-2019 comptarà, entre d’altres sessions, la que reunirà als polítics Miquel Iceta (PSC), Pere Aragonès (ERC), Jessica Albiach (Catalunya en Comú Podem) i Maria Sirvent (CUP) sota el títol “Les esquerres en un país estrany”, en la línia del lema general de la trobada: “El futur és un país estrany”. Es tancarà amb l’entrega dels premis que es concedeixen anualment que aquest cop són per la Plataforma unitària contra les Violències de Gènere i Lluís Martí Bielsa, fundador de l’Associació Catalana d’exPresos Polítics del Franquisme.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari