Quin és el dubte i el plat fort de la UPEC d’aquest any?

Cartell de la UPEC 2019
Cartell de la UPEC 2019

El dubte és quins seran els representants que enviaran l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona a la inauguració. En la documentació que s'ha repartit als mitjans de comunicació no hi figuraven els noms d’aquests representants, pendents com estan el consistori barceloní i la Diputació de Barcelona de l'elecció dels seus màxims responsables. Quan se celebrin les sessions d’aquesta universitat progressista se sabrà ja qui és l’alcalde o alcaldessa de Barcelona però la presidència de la Diputació encara estarà per decidir. La Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) es celebrarà, aquest any, entre els dies 3 i 5 de juliol a la sala d’actes de la seu central de Comissions Obreres a la Via Laietana de Barcelona.

El plat fort és l’homenatge a l’historiador Josep Fontana programat pel vespre del 3 de juliol. L’acte serà conduït per Xavier Domènech, també historiador, professor de la UAB i ex-líder de Catalunya en Comú i Podem Catalunya, i la directora d’Editorial Crítica, Carmen Esteban. En el seu decurs s’emetran testimonis enregistrats de Borja de Riquer, Gonzalo Pontón, Mercè Renom, Gemma Tribó, Jaume Claret, Juan Andrade, Anna Sallés, Quim Sempere i Jordi Serrano. Fontana, que va morir el 28 d’agost de l’any passat, havia presentat en l’edició de la UPEC de 2015 el seu llibre “La formació d’una identitat”.

La UPEC-2019 comptarà, entre d’altres sessions, la que reunirà als polítics Miquel Iceta (PSC), Pere Aragonès (ERC), Jessica Albiach (Catalunya en Comú Podem) i Maria Sirvent (CUP) sota el títol “Les esquerres en un país estrany”, en la línia del lema general de la trobada: “El futur és un país estrany”. Es tancarà amb l’entrega dels premis que es concedeixen anualment que aquest cop són per la Plataforma unitària contra les Violències de Gènere i Lluís Martí Bielsa, fundador de l’Associació Catalana d’exPresos Polítics del Franquisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides