El republicà Miquel Pueyo serà alcalde de Lleida gràcies als comuns

L'assemblea del Comú decideix "seguir explorant" les vies d'un govern a tres amb ERC i JxCat
Miquel Pueyo

L'assemblea del Comú de Lleida ha decidit per consens fer alcalde de Lleida el candidat d'ERC, Miquel Pueyo, en el ple d'investidura del pròxim dissabte. Aquest ha estat el punt central de l'assemblea d'aquest diumenge, en què també s'ha decidit favorablement "seguir explorant i negociant" per veure quines són les possibilitats d'un govern "a tres", que també inclogui Junts Per Catalunya, segons ha explicat la portaveu de la comissió negociadora del Comú de Lleida, Laura Bergés.

Bergés ha puntualitzat que tot i tenir "diversitat d'ideologies en aspectes crucials" amb JxCat, cal veure si poden compartir "prou coses" i si l'organització del govern garanteix que hi hagi "prioritats" dels comuns en els seus plans.

Les reunions a tres bandes que s'han anat fent d'ençà dels comicis han servit per començar a acostar posicions en l'àmbit programàtic, però no s'han abordat qüestions de més profunditat atesa la posició poc definida del Comú a l'hora d'entrar o no a governar.

Des d'ERC es veu amb satisfacció els punts d'acord de programa que s'han bastit amb les dues formacions, però emplacen a noves reunions per acabar de tancar l'acord que a falta d'una setmana per obrir la nova legislatura, segueix obert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides