El rei Felip VI proposa Pedro Sánchez per formar govern

El socialista accepta l'encàrrec i la pròxima setmana comença la ronda de contactes
Pedro Sánchez amb el rei Felip VI

El rei Felip VI ha proposat Pedro Sánchez com a candidat a la presidència del govern espanyol un cop finalitzada la ronda de consultes que ha mantingut amb els representants de les formacions amb presència al Congrés. Ho ha transmès la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, després de l'entrevista que tots dos han fet a La Zarzuela aquest dijous.

Batet ha comparegut al Congrés per llegir literalment la proposta i no ha aclarit encara la data de la sessió d'investidura. S'ha limitat a dir que la data d'investidura haurà de ser "parlada" amb Sánchez.

"La proposta del Rei s'ha produït avui i el candidat inicia ara el procés per buscar els suports necessaris per a cercar la investidura", ha afirmat la presidenta.

"És bo que es faci com més aviat millor i que prosperi la investidura i tinguem un Govern", ha afegit quan se li ha plantejat que alguns dirigents han demanat celeritat al dirigent socialista

Sánchez ha comparegut a La Moncloa i ha comunicat que accepta l'encàrrec. "La pròxima setmana començaré la ronda de contactes formals amb els líders dels tres principals partits, a més del PSOE. També tindrem aquestes converses amb la resta de grups parlamentaris, en un altre format", ha assenyalat Sánchez.

El president assenyala que vol "construir grans consensos, dialogant amb totes les forces polítiques dins del marc constitucional". "El nostre país ha d'avançar amb justícia social. Tots hem de posar de la nostra part perquè es constitueixi el Govern com més aviat millor", afegeix.

Sánchez subratlla que no hi ha una possibilitat de govern diferent de la que ell representa. "Els espanyols volen que governi el PSOE. No hi ha alternativa. O governa el PSOE o governa el PSOE. No hi ha altra alternativa. Tots hem d'actuar amb altura de mires, amb enorme dosi de responsabilitat", explica.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari