La Fiscalia: “Va ser un cop d’Estat”

Reprodueix vídeo

Aquest dimarts ha arribat l'exposició de les conclusions definitives per part de les acusacions, ja en plena recta final del judici del procés. Ha començat la Fiscalia, que la setmana passada ja va fer públiques aquestes conclusions, que mantenien i reforçaven la petició que es condemni els acusats per rebel·lió, a més a més d'altres delictes.

L'exposició oral, que fan els quatre fiscals que han participat en el judici, l'ha començada Javier Zaragoza afirmant que l'anomenat "procés" va ser "un cop d'estat".

Continuant amb aquesta argumentació, Zaragoza ha assegurat que això va implicar "un atac contra l'ordre constitucional", i que per això l'acusació és de rebel·lió, no de sedició, que segons ell implicaria només "un atac contra l'ordre públic".

Zaragoza ha afirmat que va haver-hi violència, tot i que ha admés implícitament que no va ser "greu" ni "armada", però ho ha argumentat dient que "no calen armes ni militars" perquè hi hagi rebel·lió.

Zaragoza ha acusat Oriol Junqueras de fer "un exercici de cinisme sense precedents" en la seva declaració inicial al judici. Segons ell, Junqueras va ser "el motor principal de la rebel·lió".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides