Torra s’apunta a la teoria de la conspiració

El president de la Generalitat, com la seva exportaveu Elsa Artadi, diu que s'ha engegat una "operació d'Estat" per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista
Quim Torra
Quim Torra

Quim Torra ha fet un balanç molt positiu en el vessant econòmic del seu primer any com a president del govern de la Generalitat i ha culpat l'Estat, en concret l'"espoli fiscal", del fet que les llars no notin una millora econòmica.

També ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a dialogar, tot insistint en la figura del relator. A més, ha negat que es plantegi convocar eleccions al Parlament de Catalunya.

Pel que fa al resultat de les eleccions municipals, Torra ha afirmat que existeix una "operació d'Estat" per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista, el mateix que havia dit Elsa Artadi, la número dos postconvergent a la capital catalana i exportaveu i exconsellera del govern Torra.

Sobre l'"operació d'Estat" que denuncia, el president català s'ha mostrat crític amb l'oferiment de Manuels Valls per barrar el pas a Ernest Maragall, exconseller de Torra i alcaldable d'ERC, que es va imposar per un marge estret a l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, per bé que l'independentisme va rebre un suport menor que les candidatures no independentistes.

Torra ha instat les forces independentistes a bastir tants governs partidaris de la secessió com sigui possible, i ha afegit que espera que quan s'hagin tancat les negociacions dels governs municipals es puguin aprovar els pressupostos de la Generalitat.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari