On es va amagar, suposadament, Puigdemont el 1992?

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

"A Suïssa, quina casualitat", segons ha assegurat en una entrevista concedida al diari ABC l'espia Mikel Lejarza -àlies El Lobo-, famós per la seva infiltració a ETA.

Lejarza ha dit que Puigdemont era "un més" de l'organització terrorista Terra Lliure, el mateix que ja havia explicat a les seves memòries, escrites pel periodista Fernando Rueda, Yo confieso: 45 años de espías. Aquest llibre situa en "aquests ambients" no només Puigdemont, de qui diu que era "un més entre tots els que estaven controlats", sinó també Oleguer Pujol, el fill petit de l'aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol.

"El problema és que Puigdemont sempre fuig, i llavors va fugir com ara… el que em fa pensar", explica l'exespia a ABC.

Puigdemont, via Twitter, ha rebutjat el suposat vincle amb Terra Lliure en aquests termes: "Vaja, tanta èpica amb els infiltrats d'ETA i resulta que ni tan sols tenien la més remota idea de qui hi havia (i qui no) a Terra Lliure on, diguem-ho clar, infiltrar-s'hi devia ser més fàcil i menys arriscat. Quina porqueria. Espero rectificació".

Un històric de Terra Lliure, Fredi Bentanachs, ha fet costat  Puigdemont en piular que "mai va formar part de Terra Lliure ni del seu entorn. El CNI només va aconseguir un infiltrat a Manresa que sortí per cames, i mai més hi ha hagut infiltrats".

En canvi, Puigdemont no ha negat que el seu destí el 1992 fos Suïssa. El líder de JxCat rebutja l'afirmació de Lejarza en un tuit amb què reacciona al comentari d'un usuari que considera que "això és de querella". Però, de moment, silenci de l'expresident i dels seus mediàtics advocats sobre eventuals accions als tribunals.

Segons el relat de Lejarza, Puigdemont es va ensumar l'operació policial prèvia als Jocs Olímpics de Barcelona i per això va demanar un any sabàtic a la feina i va marxar d'Espanya. El seu suposat destí va ser l'actual país de residència de dues figures independentistes que han evitat comparèixer davant la justícia espanyola pel seu paper en el procés, Marta Rovira (ERC) i Anna Gabriel (CUP).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides