Alerta per la precarietat financera a la universitat pública catalana

L'associació catalana ACUP exigeix una revisió del model de finançament
Universitat Pública catalana

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha alertat aquest dilluns de la "greu situació financera" de les universitats públiques catalanes, ha reclamat una revisió del model de finançament i ha demanat a la Generalitat decisions reals i efectives.

Quatre dies després que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) alertés que la institució està en una "situació límit", l'ACUP ha assenyalat que el model de finançament de les universitats públiques és un llast per al futur del sistema i que és necessari finalitzar el procés de revisió iniciat el 2017.

L'entitat, que agrupa les set universitats públiques catalanes, ha assenyalat que, tot i les restriccions pressupostàries que han patit, tots els governs universitaris han assumit la seva responsabilitat i garantit l'equilibri pressupostari, i ha remarcat que el finançament actual és inferior a la d'ara fa una dècada: "Cosa que és insostenible".

Ha subratllat que amb un finançament adequat les universitats podrien mantenir i enfortir la seva qualitat i prestigi en recerca, docència i transferència de coneixement, i ha remarcat que els centres volen continuar sent "institucions de referència".

L'ACUP ha reivindicat així mateix el paper de les universitats públiques catalanes per a la construcció d'una societat més justa, democràtica, responsable i socialment compromesa, i ha mostrat el convenciment que l'actual model de finançament "entorpeix aquesta noble missió universitària".

Per això, ha reclamat a la Generalitat que prengui "decisions reals i efectives" per a una millora immediata del sistema de finançament públic, i ha demanat a la societat que siguin conscients de la situació en què es troben les universitats.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides