Comín diu que JxCat és més d’esquerres que el PSC

L'exdiputat socialista i exconseller ho esgrimeix per mirar de convèncer Colau
Toni Comín
Toni Comín

Toni Comín ha assegurat que Junts per Catalunya, la formació nacionalista postconvergent liderada per Carles Puigdemont de la qual és eurodiputat electe, és més d'esquerres que el PSC, i que per això Ada Colau hauria de tenir-la en compte per bastir un pacte d'esquerres a l'Ajuntament de Barcelona.

L’exconseller de Salut, que va ser diputat del PSC, veu "del tot lògic" que BComú "prioritzi un pacte d'esquerres" i troba que "precisament per això, abans haurien d'estar oberts a entendre's amb JxCat que amb el PSC". "Justament per respecte al concepte «esquerra», cal admetre que el PSC avui no està a l'esquerra ni d'ERC ni de JxCat", manifesta.

"Entre altres raons, perquè l'eix democràcia-autoritarisme també és rellevant, i molt, de cara al posicionament dreta-esquerra. I en aquest eix des de fa dos anys el PSC està a la dreta, i molt, de JxCat. La prova més eloqüent d'això és que el cap de llista de JxCat és a la presó", afegeix.

L'exconseller també ha esgrimit que "des del 2018 el CEO demostra que l'electorat del PSC (a Catalunya) es col·loca a si mateix a la dreta de l'electorat de JxCat (a Catalunya)". Assegura que el que el té "més sorprès" és que s'assumeixi que "el PSC és l'esquerra i JxCat la dreta".

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari