Pere Aragonès s’avé a negociar un nou finançament per a Catalunya

A canvi demana que Hisenda aixequi el control extraordinari sobre les finances
Pere Aragonès

Pere Aragonès proposa recuperar la declaració de Pedralbes per trobar una sortida al conflicte polític i assegura que estaria disposat a negociar el nou model de finançament autonòmic si hisenda aixeca el control extraordinari sobre les finances catalanes.

El vicepresident de la Generalitat participa aquest divendres a la tarda a les Jornades del Cercle d'Economia de Sitges. Aragonès ha dit que cal recuperar la Declaració de Pedralbes del 2018, que establia la necessitat d'un diàleg efectiu i una solució política entre les administracions catalanes i espanyola.

Aragonès afirma que la retirada de la intervenció de les finances de la Generalitat és una condició prèvia a qualsevol negociació.

També ha reclamat el retorn a Catalunya de les seus socials que en van marxar just després del referèndum de l'1-O: "Si volem mantenir el prestigi i la reputació de l'economia catalana és responsabilitat de tots de contribuir-hi. Per tant, proposo el retorn de les seus socials a Catalunya". Aragonès ho ha dit al final de la seva intervenció, i ho ha fet en un auditori bàsicament empresarial. "Hem de fer-ho", ha dit, tot insistint en el fet que ho feia en un to de proposta més que d'exigència.

El vicepresident ha afirmat que l'independentisme està disposat a sortir de la zona de confort però que l'Estat també ho ha de fer. "Una sentència, per molt dura que sigui, no minvarà el nombre d'independentistes", ha advertit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.