Indignació per la nova tala de pins en una zona privilegiada de la Costa Brava

Protestes per l’agressió contra l’ecosistema de les dunes de Pals
Tala d'arbres a la Costa Brava

L’entitat ecologista SOS Costa Brava ha denunciat una tala massiva de pins al litoral del municipi de Pals (Baix Empordà). Concretament, aquesta agressió està localitzada en la pineda sobre les dunes de la zona Pals Mar, on hi ha projectada la construcció de 69 xalets.

La tala dels arbres i la destrucció d’aquest delicat ecosistema compta amb el vistiplau de l’Ajuntament en funcions de la localitat. En un comunicat fet públic, el consistori caducat afirma que aquesta destrossa és legal i està emparada per la normativa urbanística vigent, que qualifica aquest indret de “zona urbana”.

Recordem que, a començaments d’any, la Generalitat va imposar una moratòria a tot el litoral de les comarques de Girona per impedir-hi la construcció de noves promocions immobiliàries, en espera que es redacti un Pla Director Urbanístic (PDU) de la zona. Però aquesta moratòria no impedeix que es produeixin atemptats ecològics com els que s’estan perpetrant a la platja de Pals o a sa Riera (Begur).

L’establiment d’aquesta moratòria urbanística va ser una victòria dels grups ecologistes, molt actius en la defensa de la Costa Brava. Però la pressió del sector immobiliari va propiciar que, a finals de març, la Generalitat aixequés parcialment la moratòria en quatre municipis del litoral.

La destrucció d’aquesta pineda de les dunes de Pals –un ecosistema únic, molt valuós i remarcat pel seu excepcional interès biològic i paisatgístic- és la prova de l’ambigua política que mena el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. L’entitat SOS Costa Brava i altres col·lectius han encetat gestions i mobilitzacions per protestar per aquesta nova agressió contra el patrimoni natural.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari