La Moncloa escomet l’informe sobre Junqueras i els Jordis

Qüestiona els coneixements del grup de treball de l'ONU sobre detenció arbitrària i l'acusa d'interferir en el judici de l'1-O
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

L'informe del grup de treball de Nacions Unides sobre detenció arbitrària, que considera arbitrària la privació de llibertat dels Jordis i d'Oriol Junqueras i insta Espanya a excarcelarlos i indemnitzar-los, ha causat malestar al govern espanyol, que ha sol·licitat una auditoria a l'ONU sobre el funcionament del grup i ha contraatacat amb un comunicat crític.

L'executiu que presideix Pedro Sánchez qüestiona la independència i la imparcialitat del grup de treball, al qual retreu que ha elaborat el seu informe sense saber els delictes dels quals s'acusa els dirigents del procés. A més, troba que l'informe "posa de manifest la necessitat de millorar els mecanismes de control interns per evitar la seva utilització amb fins espuris".

També el desacredita esgrimint el fet que els seus autors consideren que és legal a Espanya convocar un referèndum sobre la independència, així com indicant que ometen la importància de la separació de poders, i destaca que s'hagi emès l'informe quan s'està celebrant el judici al Tribunal Suprem, que aviat quedarà vist per sentència.

Una altra crítica estira del fet que el document consideri que s'està jutjant els dirigents del procés per les seves idees "i no pels seus actes, obviant que els qui a Catalunya tenen i expressen idees independentistes no són perseguits per la justícia".

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari