La Fiscalia ratifica la rebel·lió i demana fins a 25 anys de presó

L'Advocacia de l'Estat també manté el delicte de sedició
Les acusacions durant el judici

La Fiscalia ha confirmat aquest dimecres que manté l'acusació per rebel·lió al judici del procés i, per tant, la petició de penes de fins a 25 anys (amb la petició màxima per a Oriol Junqueras). D'aquesta manera, tal com han explicat a la sala segona del Suprem i es pot veure en l'escrit d'acusació definitiu, l'acusació pública no es mou del seu plantejament inicial i considera que el paper dels acusats que són a la presó encaixa en aquest tipus penal.

De fet, el ministeri públic considera que ha quedat acreditada l'existència d'una violència que els líders independentistes van permetre i instrumentalitzar per pressionar i aconseguir la independència de Catalunya.

En la mateixa línia, l'Advocacia de l'Estat també ha elevat la seva conclusió a definitiva. Acusa per sedició i demana penes de fins a 12 anys de presó, però continua descartant la rebel·lió.

Per altra banda, l'acusació popular de Vox manté també les mateixes peticions inicials (de fins a 74 anys) però fa una excepció amb l'exconseller Santi Vila, que va dimitir el dia abans de la declaració d'independència. Els advocats del partit ultra li retiren l'acusació per organització criminal i malversació, i només demanen desobediència, que no comporta presó.

Així, quatre mesos de judici i tot continua igual. El que sí que fa el ministeri públic és "completar i enriquir" el seu relat de la "situació insurreccional" que entén es va viure a Catalunya a la tardor de 2017 amb alguns testimonis prestats en el judici, com el del major dels Mossos Josep Lluís Trapero o el comissari Ferran López, a qui atorga total credibilitat quan va dir que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va arribar a anunciar la independència si l'1-O hi havia violència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.