Interior treu ferro als errors del recompte

Reconeix el nyap de la UTE concessionària però diu que els resultats publicats al web eren provisionals i informatius
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la portaveu i t
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la portaveu i titular d'Educació, Isabel Celaá

El Ministeri de l'Interior ha reconegut l'existència d'errors en la transmissió de la informació de les meses electorals al centre on es compilen les dades, i ha assenyalat la UTE adjudicatària, formada per Scytl i Vector, per com ha informat de l'escrutini.

Fonts governamentals citades per La Vanguardia indiquen que el criteri triat ha provocat "malentesos" perquè no ha reflectit vots escrutats en el web pel fet que no havien servit per adjudicar regidors.

Sobre això, la Moncloa ha explicat que el repartiment de regidories no es veurà afectat quan es coneguin les dades dels vots que no s'han traduït en regidors. Si hi ha variacions finalment en el repartiment dels representants, afegeix que serà la conseqüència de l'esmena d'errors detectats en actes o en la comptabilització del vot dels residents a l'estranger.

Els exemples són diversos arreu d'Espanya. A Catalunya, la CUP s'ha queixat que el web només reflectia 122.000 vots dels 177.000 que realment havia rebut. Però a Tarragona, en concret, s'havia atribuït erròniament la victòria a escala provincial a la candidatura independentista de Primàries, que només havia totalitzat 1.500 vots. I a Esplugues de Llobregat s'ha denunciat un repartiment incorrecte de regidors entre els comuns i Cs.

Interior destaca que els resultats són provisionals i que les dades publicades al web eren merament informatives. El recompte definitiu, que comença aquest dimecres i es publicarà al BOE en un termini de 40 dies, serà supervisat per la Junta Electoral Central. El ministeri, això sí, ha reclamat a l'adjudicatària una projecció urgent dels resultats a les diputacions, que depenen del repartiment de regidors als ajuntaments.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.