El Suprem denega com a proves informes sobre l’Enfocats i la Moleskine

Els magistrats deixen fora diligències policials de la instrucció i reculls de notícies de premsa
Manuel Marchena, durant la declaració de la funcionaria judicial
Judici 1-O al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha rebutjat com a proves aportades per la Fiscalia els atestats "valoratius" de la Guàrdia Civil i també els reculls de notícies de premsa. Ho ha fet atenent les al·legacions de les defenses. El president del tribunal, Manuel Marchena, ha detallat que queden fora, per exemple, documents amb "apreciacions valoratives" sobre l'agenda Moleskine comissada a Josep Maria Jové, un informe de la Guàrdia Civil sobre el document Enfocats, un altre sobre els escarnis que s'haurien fet a policies desplaçats a Catalunya per l'1-O o diversos sobre l'actuació dels CDR.

Sobre l'Enfocats o l'agenda Moleskine, el Suprem ha indicat que sí que accepta la traducció literal del document però no els informes policials amb comentaris. "Ens interessa el contingut però la valoració d'altres persones a la sala no pot condicionar", ha manifestat.

Entre les proves de la Fiscalia que el tribunal no valorarà hi ha un informe sobre personalitats polítiques que van assistir el 20 de setembre a la conselleria d'Economia. "Són informes valoratius que no poden substituir l'aportació que podrien haver ofert a la sala els que subscriuen l'informe, que podrien venir com a testimonis", ha reflexionat Marchena, reconeixent que alguns sí que havien estat citats com a tals.

També rebutja informes sobre com es preparaven els CDR o com es configuraven i diversos reculls de notícies, com una sobre la "prohibició d'atracar a Palamós un ferri que allotjava policies". "Totes les notícies amb valoracions són excloses", ha dit.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari