El TC rebutja imputar Puigdemont per les despeses policials de l’1-O

Alhora sol·licita que arrenqui la investigació formal del presumpte desviament milionari del referèndum
Carles Puigdemont, intervenint en un acte de campanya de JxCat
Carles Puigdemont, intervenint en un acte de campanya de JxCat

El Tribunal de Comptes seguirà endavant amb el procediment obert contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i alguns dels seus consellers pel presumpte desviament milionari de recursos econòmics per al referèndum il·legal de l'1-O. Així mateix, ha rebutjat responsabilitzar-los de les despeses del dispositiu policial per a aquesta jornada, conegut com a 'operació Copèrnic'.

En una interlocutòria, la consellera de Comptes Margarita Mariscal de Gante ha donat per finalitzada la fase preliminar del procediment obert el desembre de l'any passat per les denúncies de la Fiscalia i de Societat Civil Catalana (SCC) i Advocats Catalans per la Constitució.

La instructora de les diligències preliminars precisa que s'ha d'investigar les despeses que puguin estar relacionades amb el referèndum, però en cap cas els derivats del desplaçament d'agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, tal com van sol·licitar les associacions.

En aquest sentit, recull l'argument exposat per l'Advocacia de l'Estat en les seves al·legacions i explica que "perquè pugui apreciar-se l'existència d'una responsabilitat comptable és necessari que el menyscabament dels cabals públics s'hagi produït per les persones que han gestionat aquests fons".

Continua dient Mariscal de Gante que en el supòsit que s'està analitzant no té lloc aquesta circumstància, perquè "els responsables del referèndum il·legal de l'1-O, evidentment, ni van ordenar la denominada 'operació Copèrnic' ni el pagament de les despeses necessàries per dur-la a terme".

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari