Junqueras vol reunir-se amb Sánchez a la presó

Borrell diu que el líder d'ERC "té un gran paper per exercir" en el diàleg "si de veritat vol que sigui constructiu"
Oriol Junqueras, al Congrés
Oriol Junqueras, al Congrés

El líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, considera que les resultats de les eleccions generals "obliguen el govern a seure i parlar de tot", i planteja al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que es reuneixin "al Suprem o a Soto del Real".

En una entrevista concedida al diari Ara, Junqueras planteja com a premissa que no hi hagi límits al diàleg, però expressa que "mai renunciarem als nostres objectius". "Estem convençuts que tenim raó i que la raó ens ajudarà a guanyar i a construir un futur millor per a tothom", manifesta. Això sí, també expressa que "és impossible que guanyem si som cada vegada menys".

L'encara ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, per la seva part, ha comentat a El Periódico detalls de la conversa que va mantenir amb Junqueras al Congrés: "Va ser una conversa cordial. Em va manifestar la seva voluntat i el seu desig de sortir d'aquesta situació a través del diàleg constructiu".

"Certament, Junqueras té un gran paper per exercir en aquest diàleg si de veritat vol que sigui constructiu. Partim de posicions molt diferents, sobretot pel que fa al reconeixement del dret a la secessió", ha afegit Borrell, que rebutja parlar ara d'eventuals indults.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari