Els presos electes del procés recullen les actes al Congrés i al Senat

Reprodueix vídeo

Els diputats electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull han arribat cap a les 10 del matí al Congrés dels Diputats procedents de la presó de Soto del Real per fer els tràmits de l'acta que juraran o prometran dimarts a la sessió constitutiva de la cambra baixa. Raül Romeva ha fet el mateix al Senat.

Han accedit al Congrés amb dos cotxes no logotipats de la Guàrdia Civil, en els termes que va estipular el Tribunal Suprem en dues interlocutòries que els permeten exercir els seus drets i fer personalment els tràmits aquest dilluns, a més de ser presents en la sessió d'aquest dimarts per prendre possessió davant del ple i votar els membres de la Mesa.

El líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i els de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, han fet els tràmits sota custòdia judicial. Uns i altres han estat acompanyats pels diputats dels seus respectius grups parlamentaris.

El primer a acreditar-se ha estat el republicà Raül Romeva que, també custodiat per la policia, s'ha trobat amb els seus nous companys de grup parlamentari al Senat poc abans d'entrar a la sala Campoamor, on ha recollit la seva acta de Senador. Els senadors republicans han acomiadat Romeva amb aplaudiments.

Tot i que no podien fer declaracions, alguns dels presos electes han penjat missatges a Twitter i Junqueras fins i tot ha penjat un vídeo a on després de manifestar sentir-se privilegiat, reclamava "guanyar diumenge i portar el país a la llibertat". 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides