La Fiscalia investiga un presumpte desviament de fons d’Esports al 9N

Els diners, que incrementarien el total destinat a la votació, s'haurien camuflat amb factures d'Unipost
Ortega, Mas i Rigau
Ortega, Mas i Rigau

La Fiscalia investiga si el govern de la Generalitat que va presidir Artur Mas va desviar diners de la secretaria general d'Esports al pagament de publicitat i paperetes de la consulta del 9 de novembre del 2014, publica El Confidencial.

Segons aquesta informació, que mostra documents de la investigació, el govern va camuflar els pagaments amb factures falses emeses en connivència amb l'empresa privada de serveis postals Unipost, que també es va implicar en el repartiment de material de l'1-O.

Ni els jutjats ni el Tribunal de Comptes, que han inhabilitat i multat l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau, van assenyalar la secretaria d'Esports com a finançadora del 9N.

A partir de les factures que adjudica a Unipost, El Confidencial indica que la despesa en el 9N va ser superior a la que s'ha calculat fins ara, però revela que els investigadors no han determinat la xifra definitiva. El pagament de la Generalitat a Unipost, segons els tribunals, va ser d'aproximadament 250.000 euros.

Un dels documents sota la lupa referits pel mateix diari reflecteix un pagament que es va efectuar sense que es prestés el servei indicat, el disseny i distribució associat a conceptes com "club de pàdel" i "campament de Nadal".

Segons fonts de la investigació citades per El Confidencial, es troben en el punt de mira presumptes desviaments similars en diverses entitats esportives amb quanties inferiors als 18.000 euros, el llindar per sota del qual l'administració pot adjudicar l'encàrrec a un proveïdor sense convocar un concurs públic.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari