Cinc universitats catalanes, entre les deu millors d’Espanya

U-ranking
U-ranking

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) encapçala per setè any consecutiu l'U-ranking, una classificació que avalua el rendiment de les universitats espanyoles a partir dels resultats que obtenen en la seva triple missió: la tasca docent, investigadora i la capacitat d'innovació i desenvolupament tecnològic. Elaborada per l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE) i la Fundació BBVA, la UPF manté la primera posició en aquesta classificació des de la seva creació, l’any 2013.

El rànquing global es calcula a partir dels resultats de les institucions en aquestes tres dimensions, a les quals s’atorga un pes diferent (56% per la docència, 34% per la recerca i 10% per la innovació). En aquesta edició, s'han usat 25 indicadors que fan referència a quatre àmbits (accés a recursos, producció obtinguda, qualitat dels resultats i internacionalització). En total, s'han analitzat 62 universitats de l'Estat espanyol, de les quals 48 són públiques, la qual cosa representa el 95% del sistema universitari espanyol en termes de nombre d'estudiants de grau.

Altres univesitats catalanes, com la Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona, l'Autònoma de Barcelona i la Rovira i Virgili també apareixen entre les deu primeres en el rànquing de l'IVIE i la Fundació BBVA.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.