Cinc universitats catalanes, entre les deu millors d’Espanya

U-ranking
U-ranking

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) encapçala per setè any consecutiu l'U-ranking, una classificació que avalua el rendiment de les universitats espanyoles a partir dels resultats que obtenen en la seva triple missió: la tasca docent, investigadora i la capacitat d'innovació i desenvolupament tecnològic. Elaborada per l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE) i la Fundació BBVA, la UPF manté la primera posició en aquesta classificació des de la seva creació, l’any 2013.

El rànquing global es calcula a partir dels resultats de les institucions en aquestes tres dimensions, a les quals s’atorga un pes diferent (56% per la docència, 34% per la recerca i 10% per la innovació). En aquesta edició, s'han usat 25 indicadors que fan referència a quatre àmbits (accés a recursos, producció obtinguda, qualitat dels resultats i internacionalització). En total, s'han analitzat 62 universitats de l'Estat espanyol, de les quals 48 són públiques, la qual cosa representa el 95% del sistema universitari espanyol en termes de nombre d'estudiants de grau.

Altres univesitats catalanes, com la Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona, l'Autònoma de Barcelona i la Rovira i Virgili també apareixen entre les deu primeres en el rànquing de l'IVIE i la Fundació BBVA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides