Esquerra es va oferir a entrar al govern d’Ada Colau per organitzar l’1-O

L'alcaldessa volia el pacte permanent i no transitori i finalment no es van entendre
Alfred Bosch
Alfred Bosch

Alfred Bosch, llavors líder d'Esquerra a Barcelona, va enviar el 2017 una carta a l'alcaldessa Ada Colau oferint-se a entrar al govern municipal de manera transitòria per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre.

La carta, a la que ha tingut accés RAC1, data del 7 de juliol, tres mesos abans del referèndum. Bosch allargava la mà a Ada Colau per implicar-se en la signatura de decrets, per buscar fórmules per obrir els col·legis, o si calia, per ser ell qui assumís la responsabilitat legal. Aquest compromís preveia fins i tot entrar al govern municipal temporalment, sempre amb l'objectiu de garantir el referèndum.

L'alcaldessa li va respondre al cap de quatre dies que veia amb bons ulls la proposta. Això sí, si estaven disposats a governar, havia de ser de manera permanent per afrontar també la resta de reptes de la ciutat.

En el text, Colau també insistia que estava compromesa a facilitar la participació dels ciutadans l'1 d'octubre, vetllant sempre per la seguretat de la institució i els treballadors. I deia que quedava a l'espera que la Generalitat convoqués el referèndum i concretés les demandes als ajuntaments. Finalment l'alcaldessa no va acceptar l'oferiment d'Esquerra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides