El govern espanyol vol l’abstenció de PP i Cs per no dependre dels ‘indepes’

Ábalos, molest amb Esquerra després del veto a Iceta, avança però que hauran de pactar amb els republicans
José Luis Ábalos
José Luis Ábalos

Després del cop de porta d'Esquerra per escollir Miquel Iceta president del Senat, ara el PSOE demana al PP i Ciutadans que els ajudin per tirar endavant la legislatura. Per no haver de dependre dels independentistes, el govern espanyol fa la crida a Pablo Casado i Albert Rivera perquè amb una abstenció salvin la investidura.

El secretari d'Organització del PSOE i també ministre José Luis Ábalos ha expressat el malestar amb Esquerra, però també ha deixat clar que no pensa tornar-s'hi amb venjança. Vol evitar favors als independentistes catalans i per això demana a Ciutadans i al PP que s'abstinguin a la investidura.

Ábalos també ha reconegut, però, que no es pot esquivar permanentment Esquerra i que, es vulgui o no, s'ha d'entendre i assimilar que s'haurà de pactar amb ells per tirar endavant la legislatura.

Oriol Junqueras respon als socialistes, que l'acusen d'haver trencat els ponts de diàleg, que ho expliquin als seus fills. El president d'Esquerra i cap de llista a les europees n'ha parlat en una entrevista al Nació Digital.

Tot i això, Junqueras assegura que és partidari del diàleg i que ni estant a la presó dona per trencades les relacions amb els socialistes.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari