Qui està descontent amb el nou govern d’Andorra?

El ministre andorrà Xavier Espot
Xavier Espot

Les eleccions generals del passat 7 d’abril a Andorra han tingut un desenllaç inesperat. Xavier Espot, el candidat de DA -que va guanyar els comicis amb una majoria relativa-,  ha tancat un pacte de govern amb els liberals (L’A) de Jordi Gallardo i amb la llista de Ciutadans Compromesos (CC) que encapçalava de Carles Naudi. D’aquesta manera, Xavier Espot ha deixat a l’oposició el partit Tercera Via, de la influent família Pintat, amb el qual hauria pogut formar una majoria alternativa de govern.

De fet, el pacte DA-Tercera Via era l’opció preferida dels “poders fàctics” d’Andorra, entre els quals destaquen el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i l’anterior cap de govern, Toni Martí, que van pressionar fins a l’últim moment perquè quallés aquesta coalició alternativa. Però, per sorpresa de tothom, Xavier Espot ha buscat i aconseguit el pacte amb L’A, que durant la passada legislatura va exercir una dura oposició al govern de Toni Martí.

Qui també ha quedat molt descol·locat amb l’aliança DA-L’A és el Diari d’Andorra, portaveu oficiós de DA i que manté un dur enfrontament amb el líder dels liberals, Jordi Gallardo, flamant nou ministre de Presidència. Els socialdemòcrates de Pere López també treuen foc pels queixals, i amb raó: van fer una coalició amb L’A a les passades eleccions per anar plegats a les set demarcacions territorials i ara han vist com el seu soci els ha traït i ha pactat la majoria de govern amb Xavier Espot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides