Esquerra desvincula el veto a Iceta de la investidura de Pedro Sánchez

El republicà Rufián mostra certa incomoditat davant del gest i entén que complica les converses
Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

El diputat electe d'ERC Gabriel Rufián ha desvinculat aquest dijous el veto dels partits independentistes a l'elecció de Miquel Iceta com a senador de les negociacions amb el PSOE per a la investidura de Pere Sánchez i ha dit que els republicans tenen "la mà estesa".

En declaracions als periodistes al Congrés dels Diputats després de lliurar la seva credencial com a diputat electe, Gabriel Rufián ha demanat "diàleg, negociació i reconeixement mutu", i ha admès contactes amb el PSOE.

Les negociacions no es limiten només a la investidura de Sánchez, també abasten la Mesa del Congrés dels diputats.

En aquestes declaracions, el dirigent d'ERC a la cambra baixa ha admès que el veto a la designació com a senador d'Iceta "complica les converses amb el PSOE al Congrés", però ha evidenciat que ell i el seu grup a Madrid no van tenir més remei que assumir una decisió que ha atribuït "sobretot al grup parlamentari del Parlament", tot i que també ha volgut ressaltar que era "col·legiada".

La incomoditat amb el veto d'Iceta en la formació republicana al Congrés s'evidencia en la voluntat de Rufián que aquest assumpte no passi de ser "un ruixat que ha de passar de pressa". Els diputats d'ERC a Madrid creuen que aquest episodi en cap cas pot acabar suposant un fre a la investidura de Sánchez que pogués desembocar en una "possible repetició electoral", perquè això augmentaria el risc que "el feixisme torni al poder", ha alertat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides