Mercabarna estudia el malbaratament alimentari

Ponents internacionals universitaris i professionals debaten sobre els reptes en el sector agroalimentari
Universitat estiu Mercabarna

Mercabarna, el gran centre de venda d’aliments frescos, organitza la seva segona universitat d’estiu centrada en el malbaratament alimentari. Durant tres dies, a primers de juliol, experts internacionals, tant universitaris com empresarials, debatran sobre els reptes en el sector agroalimentari.

Aquesta és la segona edició de la universitat d’estiu Mercabarna. Les ponències s’abordaran des d’un punt de vista integral, és a dir, posant el focus a cada graó de la cadena alimentària; des dels productors, majoristes, detallistes i restauradors fins als consumidors. Alhora, permetrà conèixer diferents iniciatives innovadores que aposten per maximitzar l’aprofitament dels aliments, tan a nivell  internacional com nacional.

Així, des de l’1 fins al 3 de juliol, Mercabarna comptarà amb la presència d’un conjunt de ponents del més alt nivell format per docents, investigadors i professionals del sector agroalimentari en actiu que oferiran una visió pràctica sobre els principals reptes de la lluita contra el malbaratament d’aliments.  Entre d’altres, està confirmada la participació de Rosa S. Rolle, responsable de desenvolupament empresarial de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l'Alimentació (FAO); del cap de prevenció de l’Agencia de Residus de Catalunya, Alfred Vara; del project manager de 5G del Mobile World Capital, Xavier Jofre; del president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca; del coordinador territorial de la Catalunya Central d’Unió de Pagesos; Carles Mencos; del cap de mercats de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Genís Arnàs i de la cap del servei de Planificació, Auditoria, i Avaluació del Risc de l’Agencia Catalana de Seguretat Alimentaria, (ACSA), M. Victòria Castell.

La universitat d’estiu es dirigeix tan a universitaris en els darrers anys d’estudi com a professionals del sector i compta amb la col·laboració de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (ESAB-UPC). Aquesta iniciativa va néixer fa un any amb la voluntat d’esdevenir un espai de trobada entre empresaris del sector de l’alimentació, universitaris i equips d’investigació per promoure la cooperació o la transferència de coneixements.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides