La Fiscalia acusa d’organització criminal a alts càrrecs de la Generalitat i la CCMA

Atribueix el delicte als processats pel Jutjat 13 de Barcelona
Gordillo, Sanchis i Llorach

La Fiscalia vol afegir l'acusació de pertinença a organització criminal contra els alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que van ser processats aquest mes d'abril pel Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona en la causa centrada en els preparatius de l'1-O.

La jutgessa Alejandra Gil, titular del Jutjat 13, va exculpar 15 persones i en va processar 30 per almenys un d'aquests delictes: malversació de fons públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. Ara, el Ministeri Públic li ha remès un escrit per sol·licitar-li que també els processi per organització criminal.

Entre els 30 processats hi ha el dircom del govern de la Generalitat, Jaume Clotet, la vicepresidenta i presidenta interina de la CCMA, Núria Llorach, el director de TV3, Vicent Sanchis, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el cap de màrqueting de la CCMA, Martí Patxot, així com els alts càrrecs de la Generalitat Amadeu Altafaj, Antoni Molons, Joaquim Nin, Josep Ginesta, David Palanques, David Franco, Francesc Sutrias, Aleix Villatoro, Albert Royo, Natalia Garriga, Josué Sallent, Xavier Puig, Rosa Vidal, Meritxell Massó, Frederic Udina i Montserrart Vidal.

La Fiscalia considera que poden haver actuat "de manera concertada i permanent en el temps amb la finalitat d'aconseguir per vies delictives la secessió de la comunitat autònoma de Catalunya del Regne d'Espanya mitjançant la seva aportació individual i jerarquitzada". Així mateix, sol·licita que s'acusi de desobediència a diversos alts càrrecs que van ser processats per malversació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides