Els MENA es riuen de la Guàrdia Urbana

Des d'un balcó ocupat menors no acompanyats poden veure tota l'activitat de la comissaria de Ciutat Vella
Guàrdia Urbana de Barcelona
Guàrdia Urbana de Barcelona

Des de l'altra banda de la tanca, els guàrdies urbans de la comissaria del districte de Ciutat Vella, al 43 de la Rambla, veuen com uns spidermen pugen per la façana d'un edifici fins a arribar a un pis ocupat, al carrer Unió. Un cop al balcó, es giren i fan ganyotes i se'n riuen provocant els urbans. Són menors no acompanyats (MENA) i, alhora, okupes professionals antisistema i representen un problema per a la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), que no tenen competències per posar-hi fre.

El fet que estiguem en una alerta 4 de terrorisme, segons els Mossos d'Esquadra, encara complica més la situació, primer per tenir la inseguretat d'un bloc ocupat, del qual es pot accedir directament en aquesta comissaria, i segon per què, els ocupes, tenen una vista privilegiada de tot el que fan els agents de la GUB en aquesta comissaria.

El sindicat CSIF ha denunciat la greu situació davant el consistori i els Cap de la Guàrdia Urbana, però no n'han tingut resposta. El període de campanya electoral tampoc ajuda gaire. L'edifici ocupat és un immoble reformat i destinat a apartaments de luxe, tot i que, de moment, encara hi ha pisos buits, com el que han ocupat els menes i els antisistema.

El sindicat de funcionaris també denuncia un efecte crida en aquests ocupes, sobretot entre els MENA, per la facilitat d'accedir a immobles sense vigilar. Aquests habitatges buits, a centenars per tota la ciutat, ofereixen un refugi als MENA, que surten encara amb més facilitat del sistema. L'efecte crida, que també denuncien des dels jutjats de Barcelona, ha provocat un augment dels delictes i per primera vegada els jutjats estan a punt del col·lapse, pel desbordament de denúncies. A Barcelona es registren uns 300 furts al dia, però els jutjats només tenen capacitat per enjudiciar-ne 30 diaris.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.