L’independentisme guanya unes eleccions que no interessen a ningú

El recompte definitiu confirma la majoria absoluta de l'ANC a la Cambra
Eines de país guanya la Cambra de Comerç

La Junta Electoral de Cambres (JEC) ha donat per bons els resultats provisionals del 8 de maig de la Cambra de Comerç, en què va guanyar Eines de País, la candidatura independentista propulsada des de l'ANC, que va obtenir 32 dels 40 llocs del ple que són elegits. Amb el recompte definitiu, la xifra ha baixat fins a 31 representants, mantenint, però, la majoria.

D'aquesta manera, es resol la primera de les incògnites que es van obrir la nit del 8 de maig passat a la Llotja de Mar, quan es va veure que la llista de l'ANC s'enduia una clara majoria dels llocs del ple que són sotmesos a elecció dels més de 423.000 votants.

Amb tot, afirmar que la contesa electoral ja ha acabat pot ser precipitat. Perquè alguna de les candidatures perdedores estudia possibles impugnacions perquè segons fonts empresarials, la Generalitat ha comès "alguns errors greus" en el procés.

Aquestes fonts empresarials asseguren que el Departament d'Empresa i Coneixement, que lidera la consellera Àngels Chacón, va jugar massa fort en favor de Crous i que "va permetre" que la patronal Pimec entrés de ple en la pugna electoral. Assenyalen que "les coses s'han fet malament" i consideren que el procés es pot allargar.

Polèmiques al marge, la veritat és que un dels aspectes més remarcables de les passades eleccions va ser la baixíssima participació, de poc més del 4%, confirmant el poc interès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides