Puigdemont: “Si Junqueras va al debat de TV3, jo també”

El candidat de JxCat a les eleccions europees diu que hi anirà després de l'autorització de la JEC al líder d'ERC
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont

La Junta Electoral de Barcelona ha autoritzat Oriol Junqueras (ERC) i Toni Comín (JxCat) a participar per via telemàtica al debat de les eleccions europees que emetran aquest dimarts TV3 i Catalunya Ràdio.

Tal com ha anunciat la televisió pública, la Junta Electoral ha desestimat el recurs que va presentar Ciutadans, que argumentava que la participació per via telemàtica vulnerava les condicions d'igualtat i neutralitat que ha d'haver en un debat electoral.

Això ha obert una nova possibilitat: que també hi sigui Carles Puigdemont, cap de cartell de JxCat i que, inicialment, no havia demanat ser-hi donant per fet que la Junta Electoral no autoritzaria Junqueras.

En el cas de l'exvicepresident, la decisió última la tindrà la direcció de la presó de Soto del Real, on està tancat el líder d'ERC mentre dura el judici de l'1-O.

Durant la campanya del 28-A, el cap de llista dels republicans ja va participar en diverses entrevistes i rodes de premsa des de la presó, igual que el líder de JxCat al Congrés, Jordi Sànchez.

Cap dels dos, però, no va poder participar en cap debat, perquè les resolucions explicitaven que no s'alterés el "funcionament normal" de la presó.

L'expresident de la Generalitat ha manifestat que ara vol participar en el debat perquè "si Junqueras hi és, jo també".

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari