Hi ha menys beneficiaris de la Renda Garantida que els que rebien la Renda Mínima d’Inserció

El departament de Treball reconeix que l’aplicació d’aquesta prestació ha perjudicat les famílies més vulnerables en comptes d’ajudar-les
Concentració per reclamar la Renda Garantida de Ciutadania davant el
Concentració per reclamar la Renda Garantida de Ciutadania davant del Parlament

El 15 de gener passat hi havia menys beneficiaris de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) que els que rebien la Renda Mínima d’Inserció (RMI) el setembre de 2017. El 15 de setembre d’aquell any es van convertir els 26.130 expedients vigents de la RMI en beneficiaris de la RGC. Quan va començar 2019, aquesta quantitat s’havia reduït a 25.928; és a dir, més de dos-cents menys.

Aquestes dades apareixen en la resposta que el departament de Treball, Afers socials i Famílies, dirigit per Chakir El Homrani (ERC), va fer arribar, el 3 de maig, a la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania. Feia mesos que els promotors de la RGC reclamaven aquesta informació però el departament de Treball els hi va negar fins que la Comissió de Garantia del Dret a l’Accés d’Informació Pública de la Generalitat el va obligar a comunicar-la.

El departament que dirigeix El Homrani assegura, d’altra banda, que no té les dades relatives al nombre de persones sense llar que reben la RGC. Aquestes dades “estan en fase d’explotació i està prevista la seva publicació al web de la RGC en els propers mesos”, es llegeix en la seva resposta.

L’equip promotor de la iniciativa legislativa popular que va portar la RGC al Parlament, amb l’aval de més de 120.000 firmes, ha difós un comunicat en què afirma que “davant les gravíssimes conseqüències socials de la vulneració del dret a la RGC de les persones en situació de pobresa de Catalunya, apel·lem a la consciència cívica i solidària de la societat, a les seves organitzacions i entitats socials, cíviques i polítiques a mobilitzar-se per exigir el respecte d’aquest dret, promoure una investigació pública i una auditoria independent sobre la gestió de la implementació d’aquesta llei, i demanar les responsabilitats polítiques corresponents a la conselleria de Treball, Afers socials i Famílies”.

 

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari