De Gispert aparca Twitter

L'expresidenta del Parlament s'amaga "un temps llarg" de l'escenari de les seves polèmiques manifestacions
El tuit sobre porcs i rivals polítics de Núria de Gispert
El tuit sobre porcs i rivals polítics de Núria de Gispert

L'expresidenta del Parlament Núria de Gispert ha anunciat que "durant un temps llarg deixo en suspens el meu compte de Twitter", des d'on ha protagonitzat nombroses discussions i polèmiques els darrers anys, la darrera de les quals va tenir com a conseqüència la pèrdua de la Creu de Sant Jordi que el govern de la Generalitat va anunciar que li atorgaria.

"Agraeixo de tot cor el suport, l'escalf i els ànims que he rebut aquests darrers dies de tantes persones, moltes d'elles desconegudes, i que reforcen la meva convicció que som un gran poble", ha manifestat en el mateix missatge.

Aquesta setmana, De Gispert ha posat la concessió de la Creu a disposició del govern català, i l'executiu que presideix Quim Torra ha optat per la revocació d'una distinció inicialment concedida, segons l'explicació oficial, com a reconeixement a la seva etapa com a presidenta del Parlament.

El detonant del gir va ser la indignació generada per un tuit on De Gispert tractava de porcs dos polítics de Cs, Inés Arrimadas i Juan Carlos Girauta, i dos més del PP, Dolors Montserrat i Enric Millo. De Gispert, això sí, va esborrar el tuit i va negar que tingués intenció d'insultar-los, adduint que no s'havia adonat de la referència porcina inclosa al missatge que va difondre.

El PSC va plantejar una iniciativa parlamentària per instar el govern a revocar la concessió, que no només justificava amb els tuits polèmics que De Gispert seguia publicant fins i tot després d'anunciar-se que rebria la Creu, sinó recordant que el Parlament la va reprovar el 2018 precisament pel seu ús de les xarxes socials. 

En concret, De Gispert va convidar la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, a marxar de Catalunya. Ara, l'expresidenta del Parlament ha comunicat la seva decisió d’abandonar temporalment Twitter coincidint amb el comiat d’Arrimadas a la cambra catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides