Junqueras deixa l’escó del Parlament

Romeva continuarà a la cambra catalana i ho compatibilitzarà amb el Senat
Oriol Junqueras, des de Soto del Real

ERC ha informat que el ple del Parlament d'aquest dimecres i dijous serà l'últim d'Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral com a diputats, perquè tots dos van obtenir escó al Congrés en les últimes generals i prioritzaran l'acta de la Cambra baixa.

Fonts del partit han assenyalat que, per contra, el també diputat del Parlament Raül Romeva mantindrà l'acta malgrat haver estat elegit senador perquè, a diferència del Congrés, ser diputat autonòmic i senador sí és compatible.

Junqueras, que com Romeva està en presó preventiva, ja va anunciar en campanya que volia recollir l'acta de diputat del Congrés si l'aconseguia, però no és clar que tingui continuïtat, perquè també serà el candidat d'ERC en les eleccions europees.

Si el líder republicà aconsegueix l'acta d'eurodiputat en els comicis del 26 maig, haurà de tornar a triar, en aquest cas entre la del Congrés i la de l'Eurocambra, perquè la legislació marca que totes dues són incompatibles.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides