Buch admet la manca de mossos denunciada per Colau

El conseller d'Interior associa a l'electoralisme les queixes de l'alcaldessa de Barcelona, que va conrear la mateixa sospita en acusar la Generalitat d'abandonar la seguretat
Miquel Buch, al Parlament
Miquel Buch, al Parlament

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha reconegut que no poden garantir una presència òptima d'efectius dels Mossos d'Esquadra a Barcelona ni a la resta de Catalunya, en resposta a l'abandonament de la seguretat que ha denunciat l'alcaldessa de la capital catalana i candidata a la reelecció, Ada Colau.

Buch, no obstant això, també ha respost Colau amb una carta en la qual atribueix les crítiques a "una informació inadequada" i li diu que no vol creure que les seves paraules formin part d'"una estratègia emmarcada en l'actual context electoral". La portaveu i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, també ha acusat Colau d'usar la seguretat com una "arma electoral". 

Per la seva part, Colau s'havia preguntat, durant una intervenció al Fòrum Europa, si l'abandonament de la seguretat que retreia a la conselleria d'Interior estava motivat, precisament, per "intencions electorals".

En particular, va recordar que Buch va evitar la reunió de la Junta Local de Seguretat, entre altres fets que considera exemples de desatenció, com la resposta a la petició de suport remesa per la Guàrdia Urbana davant l'arribada dels aficionats del Liverpool i a la reclamació de reforços per a Ciutat Vella.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides