El TS no retorna la fiança a Santi Vila

El tribunal al·lega que continua vigent el risc de fuga
Santi Vila
Santi Vila

El Tribunal Suprem ha rebutjat retornar a Santi Vila la fiança de 50.000 euros que va dipositar per eludir la presó provisional que va dictar la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela el 2 de novembre de 2017.

Els magistrats consideren que no s'ha reduït el risc de fuga de l'exconseller per molt que estigui assistint cada dia a les sessions del judici oral que, entenen, és una "expressió de la seva càrrega processal".

En un escrit presentat a mitjans d'abril, Vila al·legava una situació econòmica d'"extrema necessitat" per afrontar les despeses derivades dels desplaçaments, l'allotjament, la manutenció i la defensa jurídica.

Com que al seu entendre no s'ha limitat el risc que Vila eludeixi les seves responsabilitats judicials, opten per no retornar aquests diners, que Vila va aportar gràcies a la col·laboració de persones del seu entorn.

A més, el tribunal subratlla que a Vila se li va imposar un import de fiança que se situa en el tram inferior respecte a la que van haver d'afrontar altres acusats en la seva mateixa situació personal. Es refereix implícitament a Carles Mundó i Meritxell Borràs, que van passar dos mesos a la presó però van sortir-ne el 4 de desembre pagant una fiança de 100.000 euros.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides