Mor un nadó prematur a l’hospital Trueta a causa del bacteri que en va matar dos a la Vall d’Hebron

La comunitat científica internacional tem que la 'Klebsiella' sigui resistent als antibiòtics que es subministren actualment
Façana de l'hospital Josep Trueta, a Girona
Façana de l'hospital Josep Trueta, a Girona

Un nadó prematur va morir aquest diumenge a l’hospital Josep Trueta de Girona afectat pel mateix bacteri ambiental, la Klebsiella, que havia causat la mort d'uns altres dos a l’hospital de la Vall d’Hebron, a Barcelona, entre els dies 22 i 24 d’abril. El nadó havia nascut a les 24 setmanes de gestació i estava ingressat a la unitat de neonatologia de l’hospital gironí. Des d’aquesta unitat s’ha comunicat la presència del bacteri, que es propi de l’àmbit hospitalari, al Servei de Vigilància Epidemiològica del departament de Salut a Girona. L’Institut Català de la Salut ha informat que hi ha dos nadons prematurs més a l’hospital Trueta als quals han detectat la presència del bacteri per bé que no han emmalaltit.

Els pares d’un dels nadons morts a la Vall d’Hebron van denunciar a la Fiscalia Superior de Catalunya que la infecció podria haver-la causat les males condicions higièniques de la unitat de neonatologia de l’hospital. El centre sanitari, però, va assegurar que compleix totes les exigències pel que fa a la neteja i asèpsia de la unitat. A la Vall d’Hebron es van aïllar vuit nadons prematurs i es va detectar la presència de la Klebsiella en tres d’ells, com a mínim. Cap dels tres, però, ha acabat emmalaltint.

La Klebsiella sol produir infeccions de pulmó, de les vies urinàries i del tracte intestinal. Durant els últims mesos ha centrat l'atenció de la comunitat científica mundial, per la seva resistència als antibiòtics tradicionals.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari