Quins ‘mediàtics’ s’han barallat a Twitter per la polèmica de Mauthausen?

Mongolia, criticant la intervenció de la Generalitat a Mauthausen
Mongolia, criticant la intervenció de la Generalitat a Mauthausen

La revista satírica Mongolia, en particular Edu Galán, i altres tuiters han mantingut un aspre i intens intercanvi de cops a Twitter amb diversos influencers processistes, com el fotoperiodista Jordi Borràs i l'exdiputat de la CUP Antonio Baños, entre altres indepes indignats.

El detonant ha estat la crítica de Mongolia al fet que una representant de la Generalitat es referís a l'exconseller Raül Romeva i als "presos polítics" durant la commemoració de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen. Una referència que la mateixa Amical de Mauthausen ha lamentat.

Mongolia ha piulat: "Esto es asqueroso. Comparar a un preso de Mathausen con Romeva. Vomitad". L'exdiputat de la CUP David Fernàndez i el presentador de TV3 Toni Soler han indicat que Raül Romeva havia inaugurat la placa d'homenatge i negaven que s'hagués establert cap comparació durant l'acte del darrer cap de setmana.

Un altre exdiputat cupaire, Antonio Baños, ha optat per una fórmula menys educada: "Que no sepáis escribir Mauthausen porque sois cosmopaletos sin fronteras, vale. Que no sepáis ni lo que se dijo porque paqué ir a la fuente, vale. Que defendáis la unidad de España porque no sois nacionalistas, vale Pero vomitad: Ortega Cano vive, la lucha sigue".

L'enganxada amb Jordi Borràs ha estat encara més agra, ja que el fotoperiodista ha escrit: "La d'estupideses i imbecil·litats que s'han de dir per no admetre un error. Corregiu el tuit, demaneu disculpes i aneu al racó de pensar. Desgraciats". Mongolia ha respost: "No corregimos nada, no pedimos disculpas y menos iremos al rincón de pensar, que es lo que os gusta a los que mandáis callar. Esperad sentados. No nos lea".

"El que és fastigós és que el que dieu és fals i us quedeu tan amples. Al vídeo en cap moment es fa aquesta comparació. DEMENCIAL", ha piulat també Borràs. I com a resposta, Mongolia li ha etzibat irònicament: "Sí. Es normal recordar a Romeva en un memorial de Mathausen. Míratelo o sube la puta medicación".

"Oye community manager de los domingos, puedes avisar alguien responsable de la empresa o de Atresmedia o alguien con titulación para que te sustituya? Es por tu bien, es que el ataque de Patrioespañolismo que te ha dado puede causarte un jamacuco", ha intervingut Baños, que ha apuntat que a Edu Galán se li posava cara de "canallita".

La rèplica de Mongolia ha estat: "Pide a alguien con titulación. Este es de izquierdas". També li ha dedicat aquest comentari: "Nos molabas más cuando solo mandabas crónicas falsas". I quan Bea Talegón ha piulat contra la revista satírica "Zasca a los monguis", Mongolia ha reaccionat així: "«Monguis», no, ese es un sustantivo para nombrar a discapacitados que suponemos te guste usar. Nosotros somos «mongoles», del país asiático. Igual no te mola tanto".

Per la seva part, fora de la batussa, el politòleg puigdemontista Ramón Cotarelo ha piulat que la ministra Dolores Delgado, que va marxar de l'acte de Mauthausen quan la representant de la Generalitat va parlar de "presos polítics", "prefereix honrar la memòria dels assassins".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides