Puigdemont pot presentar-se a les europees

El Jutjat Contenciós Administratiu 9 de Madrid ordena la Junta Electoral que admeti la candidatura de l'expresident català
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La candidatura de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont al Parlament Europeu ha rebut la llum verda de la justícia espanyola. El jutjat contenciós administratiu número 9 de Madrid ha ordenat aquest dilluns a la Junta Electoral Central que aixequi el veto sobre Puigdemont i l'exconsellera Clara Ponsatí. El jutjat 21 ha decidit el mateix amb relació a  l'exconseller Toni Comín.

Les resolucions del jutjats madrilenys arriben l'endemà que el Tribunal Suprem decidís retornar-los el pes de la decisió sobre aquesta qüestió després de tres hores de deliberació. El Suprem va concloure, això sí, que Puigdemont, Comín i Ponsatí tenien dret a presentar-se a les eleccions europees.

La Junta Electoral els havia exclòs a tots tres adduint que són fugits de la justícia espanyola i que no s'havien inscrit correctament en el cens. Arran d'aquesta decisió, ara tombada, JxCat havia designat com a substituts Gonzalo Boye, Xavier Trias i Bea Talegón.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides