“Les declaracions de Forn sobre l’1-0 eren irresponsables i perilloses”

Un representant sindical dels Mossos critica la "confusió" en què se situava el cos, que va complir el mandat judicial
Joaquim Forn, declarant

El conseller del sindicat de comandaments dels Mossos d’Esquadra, Josep Guillot, ha criticat en la seva declaració al Tribunal Suprem en el judici del procés algunes declaracions fetes llavors per l’exconseller Joaquim Forn.

Segons el seu testimoni, algun dels pronunciaments públics del polític, que  s’enfronta  a una pena de 16 anys de presó, van ser “irresponsables i perillosos” per la confusió que, segons ell, generaven entre la població sobre quina seria l’actuació del cos. Guillot defensa que en tot moment els Mossos van complir el mandat judicial.

D’altra banda, el mateix Guillot assegura que en el consell policial del 14 de setembre de 2017 Forn va demanar la paraula per “clarificar” la situació que ell mateix i altres membres del Govern havien generat en relació a l’actuació dels Mossos i el referèndum. I aquí matisava: “No vam tenir cap ingerència del ‘conseller’: una cosa és la retòrica política i una altra una incidència, i no en vam tenir cap”.

El comissari en cap de la Regió Política Central dels Mossos, Sergi Pla, ha aprofundit en aquesta línia de no ingerència: “Mai vam rebre una ordre” sobre ‘1-O, “ni el major Trapero l’hagués admès. Ens hi jugàvem molt: el nostre prestigi i la nostra continuïtat com a cos, i això passa per la neutralitat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides