La Generalitat emprenya l’Amical de Mauthausen

L'associació rebutja la introducció de referències als independentistes empresonats durant la commemoració de l'alliberament del camp de concentració
Conmemoración del 74º aniversario de la liberación de Mauthausen
Conmemoración del 74º aniversario de la liberación de Mauthausen

L'Amical de Mauthausen, l'associació que representa les persones que van ser deportades a aquest camp de concentració nazi, on van morir 4.000 republicans espanyols, ha mostrat el seu malestar per la referència als independentistes que va fer la representant de la Generalitat de Catalunya durant la commemoració del 74è aniversari de l'alliberament de camp, aquest cap de setmana.

Concha Díaz, vicepresidenta de l'Amical, ha declarat a Radio Nacional de España que "venim a recordar tots els deportats" i que el fet que alguns "vinguin a recordar altres temes ens molesta", en referència al discurs de Gemma Domènech, directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, que es va referir a l'exconseller Raül Romeva i va parlar de "presos polítics", motiu pel qual la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va abandonar l'acte.

No és el primer cop que el processisme introdueix la seva causa y les seves reivindicacions en espais de memòria de les víctimes el nazisme o el feixisme. Anteriorment, un CDR va col·locar simbologia groga també a Mauthausen i, més recentment, un grup d'independentistes va interrompre amb crits de "feixistes" un acte d'homenatge a Antonio Machado celebrat a Cotlliure i va boicotejar el discurs del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. D'altra banda, aquest març, l'aleshores consellera de la Presidència Elsa Artadi va defensar la presència dels llaços grocs usant una cita de la nena jueva Ana Frank, la qual cosa va indignar l'ambaixada d'Israel a Espanya.

El president de la Generalitat, Quim Torra, per la seva part, ha agraït a Gemma Domènech la seva intervenció, tot destacant la "dignitat" de la seva directora general.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides