El Suprem veu que Puigdemont pot ser candidat, però retorna la causa

L'òrgan judicial recorda que no és competent per prendre aquesta decisió, tot i que no hi veu cap impediment
Carles Puigdemont amb Toni Comín

El Tribunal Suprem no veu cap impediment perquè Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí es presentin a les eleccions europees del 26 de maig. Tot i això, després de reunir-se d'urgència durant dues hores aquest migdia, ha retornat al Tribunal Superior de Justícia de Madrid el recurs dels tres candidats.

En una decisió presa per unanimitat, després de considerar que no és l'òrgan competent per prendre aquesta decisió, ordena que el tribunal madrileny resolgui en les pròximes hores el recurs.

El Suprem ha argumentat que els tres candidats "tenen dret a presentar-se" a les eleccions europees perquè la "rebel·lia" no és motiu legal per excloure'ls. Donant la raó a la Fiscalia que argumenta que no es pot vulnerar un dret com és el del sufragi passiu.

Abans, la Fiscalia havia rebatut la decisió de la Junta Electoral Centrat al·legant que "no s'ajusta a dret" i que vulnera el "dret fonamental de sufragi passiu" dels tres dirigents independentistes.

L'organisme indicava que no és el mateix estar condemnat que estar processat en una causa, i apunta que l'organisme electoral -a qui veu, això sí, competent per prendre una decisió d'aquest tipus- no ha fet una interpretació suficientment sòlida de la normativa a l'hora de restringir el sufragi passiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides