La Fiscalia defensa que Puigdemont sigui candidat a Europa

El Ministeri Públic creu que la resolució de la Junta Electoral Central vulnera "el dret fonamental" de l'expresident
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La Fiscalia Provincial de Madrid s'ha pronunciat aquest divendres a favor de la candidatura de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees.

En aquests termes s'ha pronunciat en el text en el qual es posiciona a favor d'admetre a tràmit el recurs de Junts per Catalunya i dels tres polítics per tal d'aixecar la prohibició emesa per la Junta Electoral Central.

De fet, el raonament de la Fiscalia és el mateix que el del vot particular del president, el vicepresident i dos vocals de la JEC, és a dir, que tots tres gaudeixen dels drets per ser escollits.

Segons el ministeri públic, la resolució de la Junta Electoral "no s'ajusta a dret" i vulnera el "dret fonamental de sufragi passiu" dels tres dirigents independentistes, segons consta en l'última pàgina de l'escrit.

L'organisme electoral defensava que els tres dirigents no podien ser candidats perquè no residien a Espanya, però la Fiscalia contradiu aquest argument i manté que, malgrat això, gaudeixen del dret de sufragi passiu. La situació seria diferent, això sí, en cas de condemna.

Tres jutjats del contenciós-administratiu de Madridhan admès  els recursos presentats de JxCat, Puigdemont, Comín i Ponsatí per tal d'aixecar el veto de la Junta Electoral a la candidatura de tots tres a les eleccions europees. Està previst que resolguin demà. El Tribunal Suprem, a qui també es va adreçar el recurs, també ha de resoldre en els pròxims dies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides