Miquel Iceta descarta de moment “governar en coalició amb Podem”

El primer secretari del PSC també ha dit que no es podrà establir un diàleg de fons fins que hi hagi sentència
Miquel Iceta, parlant per telèfon
Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dijous que Ciudadanos (Cs) "s'ha radicalitzat en un sentit conservador i anticatalanista" i que aquest fet "l'inhabilita" a l'hora de ser un soci del PSOE per formar govern en aquesta nova legislatura.

En una entrevista als Matins de TV3, també ha dit que li agradaria evitar que VOX entrés a la Mesa del Congrés dels Diputats.

Iceta ha rebutjat un govern de coalició amb Podemos i ha insistit que els socialistes intentaran un govern en solitari amb la formació de Pablo Iglesias com a soci preferent a l'estil del govern portuguès, tot i que ha admès que a vegades una cosa és el que es vol i una altra el que es pot. "Quan comencin les negociacions de veritat veurem si és possible el plantejament o si cal adaptar-lo", ha afegit.

En aquest context, ha avisat Podemos que des del 2015, quan es van negar a col·laborar amb el PSOE, han anat retrocedint en vots.

Respecte al diàleg entre governs després del 28-A, Iceta aposta per contactes "discrets" a l'espera que es donin les condicions per a una negociació amb resultats. Un escenari que no situa fins després de la sentència de l'1-O i de les pròximes eleccions al Parlament.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari