L’Ajuntament de Begur difon un car prospecte propagandístic en ple període electoral

Encarta al butlletí municipal un enorme fullet on defensa la seva política urbanística denunciada pels grups ecologistes
Pamflet propagandístic distribuït per l'Ajuntament de Begur
Pamflet propagandístic distribuït per l'Ajuntament de Begur

L’Ajuntament de Begur ha inclòs un aparatós i car prospecte de propaganda de la seva gestió en el darrer número del butlletí municipal ‘Es pedrís llarg’. En els quatre fulls enormes en paper de gran qualitat de què consta aquesta propaganda, el govern municipal pretén justificar la seva política urbanística criticada amb duresa per grups ecologistes com Sos Costa Brava o la plataforma Salvem la costa de Begur.

El pamflet s’obre amb unes lletres enormes –“Begur es teu poble!” i atorga a l’Ajuntament el mèrit de la moratòria urbanística a la Costa Brava que ha aprovat recentment la Comissió d’Urbanisme de Girona de la Generalitat. Amb tot, reconeix que una de les urbanitzacions més destructives, la que està construint 50 habitatges prop de la platja, coneguda com ‘Jardins de Sa Riera Living’, pot continuar amb la seva execució.

“Des del principi, aquest equip de govern hem impulsat accions perquè la Generalitat es posicionés i prengués aquestes mesures”, es llegeix en la propagada municipal, per bé que els col·lectius ecologistes han denunciat els darrers anys la passivitat del consistori en la defensa del paisatge i el patrimoni mediambiental de Begur. “Volem garantir el paisatge de Begur i de la Costa Brava”, s’hi diu també per acabar rematant amb un “Els begurencs decidirem el què volem pel nostre poble”.

Aquests missatges i propaganda arriben en ple període electoral. L’actual alcalde, Joan Manuel Loureiro, es presenta a la reelecció al capdavant de la candidatura de ‘Junts per Begur-Esclanyà-ERC”. Loureiro s’arrisca a la inhabilitació perquè el consistori que presideix ha difós aquesta propaganda contravenint les instruccions que va donar la Junta Electoral Central el passat 4 de març. En aquestes instruccions s’assenyala que “La prohibició establerta a l’apartat 2 de l’article 50 de la LOREG, que impedeix que des de la convocatòria d’unes eleccions i fins la seva celebració les autoritats públiques puguin organitzar, finançar, directament o indirectament, actes que continguin al·lusions a les realitzacions o avenços obtinguts, o que utilitzin imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions, resulta aplicable a tots els poders públics i durant el període electoral d’ambdós processos”. I deixa ben clar que “des de la convocatòria d’eleccions al Congrés dels Diputats i el Senat i fins la celebració de les eleccions locals, autonòmiques i europees, cap poder públic –sigui estatal, autonòmic o local- podrà realitzar actes o campanyes d’aquesta índole”.

Aquesta temptativa de neteja de la imatge de l’Ajuntament i del seu alcalde arriba pocs dies abans que a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí es celebri, aquest dissabte 4 de maig, un gran concert organitzat per Sos Costa Brava sota el lema “Ajuda’ns a protegir la costa que encara ens queda!”, on, a partir de les 21 hores, estan previstes una trentena d’actuacions, entre les quals les de Mazoni, Toti Soler i Joan Massotkleiner, Joan Lluís Bozzo, Pau Riba i l’Orquestra Fireluche, Bruno Oro, Adrià Pujol o la Cobla Bisbal Jove.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides