El TS reserva el dia 21 perquè els presos electes puguin anar a les Corts

Junqueras, Sànchez, Turull i Rull per al Congrés i Romeva per al Senat
Josep Rull, Jordi Turuill i Jordi Sánchez, durant el judici de l'1-O
Josep Rull, Jordi Turuill i Jordi Sánchez, durant el judici de l'1-O

El Tribunal Suprem (TS) ha deixat lliure la data del 21 de maig a l'agenda del judici de l'1-O amb el propòsit que els acusats que van ser elegits diumenge passat com a membres del Congrés o del Senat puguin acudir aquell dia a l'acte de constitució de les Cambres.

Oficialment, la decisió de donar-los aquesta autorització no està presa, però l'esmentada data s'ha deixat lliure en previsió que s'actuï en aquest sentit.

En principi, el Suprem estima que res ha d'oposar-se a què els processats electes –Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez per al Congrés, i Raül Romeva per al Senat- recullin l'acta que els acrediti com a parlamentaris.

Però després els podria ser aplicat de manera immediata l'article 384 bis de la llei d'enjudiciament criminal, que preveu la suspensió de càrrec públic per als processats pel delicte de rebel·lió, segons la interpretació que fins ara ha fet l'Alt Tribunal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides