Andorra, aïllada amb França pel Pas de la Casa

Indignació entre els comerciants, que opten per tancar mentre no es normalitzi la situació a la frontera
Esllavissada a l'RN22 a l'altura del Pont de la Mina

Botigues amb les persianes baixades, terrasses buides i pràcticament ni un sol cotxe amb matrícula francesa. Aquest és l'escenari andorrà. El tall de carretera que uneix el Pas de la Casa amb França no té, a hores d'ara, data de caducitat. L'esllavissada és més greu del que es podia imaginar segons indica el Govern andorrà.

Per tant, fins a nou avís, Andorra ha quedat incomunicada per la part nord. Un fet que afecta molt negativament als veïns i comerciants del Pas. Els afectats reclamen solucions, però aquestes no arriben.

L'esllavissada va tenir lloc divendres passat, i poc després la direcció Interdepartamental francesa de carreteres del sudoest (Dirso) informava al Govern que l'accés per carretera a França es tancava dissabte a les 21 hores a causa d'una esllavissada al talús de la RN22 a l'alçada del pont de la Mina.

El cap de Govern en funcions Toni Martí anunciava aquest dimarts que s'ha creat una comissió interministerial per començar a tractar les mesures que es podrien tirar endavant per "pal·liar" els efectes negatius del tall. Però Martí ha parlat en genèric, sense concretar quines poden ser aquestes mesures. En tot cas, aquestes podrien ser econòmiques, ja que ha destacat que si cal aprovar un crèdit extraordinari, es farà.

D'altra banda, els consellers generals electes del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López, Jordi Font i Roger Padreny van visitar ahir dimarts el Pas de la Casa. La voluntat era conèixer de primera mà la situació que es viu a la localitat. En el passeig per la localitat, han pogut constatar les greus afectacions que la situació està tenint per als empresaris i comerciants i, per això, han instat a buscar "una solució immediata" que impliqui garantir "un accés provisional" a la localitat des de territori francès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides