Trias, Boye i Talegón substitueixen els diputats vetats de JxCat a Europa

La formació portarà el cas al Suprem, al Constitucional i al Tribunal de Justícia de la Unió Europea
Boye, Talegón i Trias

Junts per Catalunya (JxCat) ha celebrat una reunió d'urgència aquest dilluns a la tarda després del veto de la Junta Electoral Central (JEC) a la presència de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees.

Josep Costa, vicepresident primer del Parlament, i Jaume Alonso-Cuevillas, diputat electe per Girona i advocat de Puigdemont, han comparegut per carregar contra la decisió i per anunciar les tres persones que substituiran provisionalment els vetats. Es tracta de Xavier Trias, exalcalde de Barcelona; Gonzalo Boye, màxim dirigent de l'equip internacional de defensa de l'expresident; i la periodista Beatriz Talegón.

Cuevillas ha insistit, però, que la mesura és provisional i en les paperetes del 26-M hi haurà els noms dels titulars, ara apartats.

"Això és una situació d'emergència democràtica. Hi ha molt marge per recórrer al Tribunal Suprem i al Tribunal Constitucional", ha apuntat el vicepresident primer del Parlament. Hi ha dos dies per presentar el recurs al Suprem i el tribunal en té tres per resoldre. Cuevillas ha anunciat que, a banda d'aquestes dues instàncies, aniran al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de Luxemburg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides