Llach, responsable que els ‘Jordis’ pugessin al cotxe de la Guàrdia Civil

L'exdiputat de JxSí reivindica davant del Suprem el caràcter pacífic de la concentració d'Economia
Lluís Llach

L'exdiputat de JxSí Lluís Llach ha estat un dels testimonis més destacats de la tarda en el judici del procés. Ha comparegut amb el llibre de Raül Romeva des de la presó, i ha explicat que el 20-S va ser davant del Departament d'Economia i va parlar en diverses ocasions amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

De fet, s'ha fet responsable que els dos dirigents independentistes pugessin damunt dels cotxes de la Guàrdia Civil per desconvocar la manifestació.

El testimoni ha explicat que després dels parlaments a l'escenari, des d'on es va desconvocar la manifestació, es va constatar que la gent de davant de la conselleria -"la més motivada"- no els havia sentit.

Llach ha explicat que l'únic lloc des d'on es podia fer la desconvocatòria de manera efectiva perquè tothom ho sentís era des dels cotxes de la Guàrdia Civil. "Vaig ser jo qui va dir que el millor lloc per desconvocar era dalt dels cotxes", ha assegurat.

A l'inici de l'interrogatori, Llach s'ha mostrat en desacord amb la presència de Vox com a acusació particular. "Com a ciutadà homosexual i independentista, em sento en desacord amb la presència de Vox", ha apuntat. Manuel Marchena ha dit que la sala "respecta" el seu desacord però que ha de declarar.

En el torn de les defenses, Llach ha assegurat que en cap moment van tenir por el 20-S i ha ressaltat que en les mobilitzacions independentistes "sempre s'ha demanat que l'acció de desobediència fos pacífica".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides