Canadà nega l’entrada a Puigdemont

L'expresident argumenta que la revocació del permís es va fer "arbitràriament"
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El Canadà va negar l'entrada de l'expresident Carles Puigdemont a principis d'abril, segons ha pogut confirmar l'ACN. El líder de Junts per Catalunya ha recorregut aquest dilluns la decisió al Tribunal Federal canadenc.

Puigdemont tenia previst realitzar una visita al Quebec convidat per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Montreal, però l'expresident assegura que el govern canadenc va revocar "arbitràriament" la seva "Autorització Electrònica de Viatge" (AEV) necessària per entrar al país just un dia abans de la data prevista inicialment per a la seva sortida.

En la seva gira pel país nord-americà, Puigdemont preveia, entre altres activitats, fer una roda de premsa i visitar el Parlament del Quebec.

Segons la seva defensa coordinada per l'advocat Gonzalo Boye i amb la col·laboració del lletrat quebequès Stéphane Handfield, ara el govern canadenc tindria 90 dies per proporcionar els motius de la revocació del permís per entrar al país. Les autoritats canadenques estarien obligades a donar aquesta informació, segons fonts de la defensa de Puigdemont.

Tot i que no s'ha revelat de moment l'argument sota el qual s'ha impedit l'entrada del líder català, l'entitat que va convidar a Puigdemont acusa el Govern federal, encapçalat pel liberal Justin Trudeau, d'intervenir políticament per impossibilitar trepitjar el país.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides